KNMT Fonds
Lettergrootte:
Algemeen Nut Beogende Instelling

NIEUWSBERICHT

Het laatste nieuws over mondgezondheid
Geplaatst op 2018-09-07

Werkt u in de Regio Ommen-Hardenberg? Participeer dan in Vitaal Vechtdal!

KNMT Fonds Mondgezondheid

Binnen de mondzorg bevordert het KNMT Fonds Mondgezondheid het bewustzijn bij zorgverleners en publiek over de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid. Het Fonds stimuleert en initieert al meer dan drie jaar initiatieven die bijdragen aan het tot stand komen van geïntegreerde tandheelkundige en medische zorgverlening.

Vitaal Vechtdal

Een van de initiatieven die samenwerking en geïntegreerde zorgverlening tussen zorgverleners en andere actoren binnen een regio stimuleren, is Vitaal Vechtdal. Dit initiatief  zet zich in voor een gezonde, actieve regio. Samen met partners worden mensen van jong tot oud gestimuleerd om zelf actief aandacht te besteden aan de eigen gezondheid. Vitaler worden én blijven. Met als resultaat dat mensen minder gebruik hoeven maken van zorg. Binnen Vitaal Vechtdal  zijn zes speerpunten benoemd:

  • Jonge ouders;
  • Buurten en wijken;
  • Werknemers;
  • Stoppen met roken en
  • Bewegen.

Gezond leven bevorderen

Medici en paramedici werken samen om via deze speerpunten gezond leven te bevorderen. Binnen deze samenwerking zijn momenteel nog geen mondzorgprofessionals actief, terwijl hun inbreng van groot belang kan zijn. Het KNMT Fonds Mondgezondheid zoekt daarom tandartsen die geïnteresseerd zijn in participatie in het project Vitaal Vechtdal. Door met tandartsen aan te sluiten bij Vitaal Vechtdal wordt beoogd meer samenwerking en een geïntegreerde aanpak van de zorgverlening met als doel: een gezondere bevolking in de regio.

Pilot van een jaar

Werkt u in de Regio Ommen-Hardenberg? Dan vraagt het Fonds u om aan sluiten bij het project  Vitaal Vechtdal. Het project behelst in eerste instantie een pilotfase van een jaar. Aansluitend wordt met elkaar geëvalueerd en wordt besloten of de aansluiting verder wordt voortgezet en mogelijk uitgebreid.

Doelstelling en inhoud nader toegelicht

Voor de deelnemende tandartsen wordt voorafgaand aan de pilot door het Fonds Mondgezondheid, in samenwerking met de projectleiding van Vitaal Vechtdal, een bijeenkomst georganiseerd. Daarin wordt, naast informatie over Vitaal Vechtdal, de doelstelling en inhoud van het project nader toegelicht. Ook wordt besproken hoe de mondzorg hierin een plek kan krijgen. Deelnemende mondzorgprofessionals  mogen zelf meedenken over wat hun bijdrage zal zijn.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in het project Vitaal Vechtdal? U kunt zich aanmelden via info@knmtfonds.nl ter attentie van mw. N.M. Kroezen. 

Voor meer informatie over Vitaal Vechtdal zie hier.
Voor meer informatie over KNMT Fonds Mondgezondheid zie hier.